WordPress en security

,

Op dit moment is WordPress een van de meestgebruikte systemen voor blogs. Toch kan het systeem veel meer. Natuurlijk, WordPress startte ooit als pure blogsoftware, maar inmiddels is het een systeem dat -met wat maatwerk en goede plugins- een volledig CMS is. En dat maakt WordPress geschikt om als content management systeem voor uw organisatie te fungeren. Steeds meer slimme bedrijven doen dat. Slim, want het gebruik van WordPress is gratis, het systeem wordt onderhouden en geüpdatet en dagelijks komen er nieuwe plugins bij; de een betaald (niveau grijpstuiver) en de ander gratis.

WordPress is ook geschikt voor iedereen; voor de absolute beginner (bekijk de gratis themes maar eens!), maar ook voor de gevorderde webprofessional. Dus mocht uw webbouwer beginnen over dure Content Management Systemen: wijs hem de deur, of wijs hem op deze blog. Het is echt niet meer nodig, zeker niet in het MKB.

Natuurlijk is veiligheid nog steeds een issue op internet. Ook WordPress ontkomt er niet aan; systemen, ook van ‘reuzen’ zoals Microsoft en Apple, bevatten soms fouten en die houden een beveiligingsrisico in. Daarom wordt de software regelmatig vernieuwd. Veel gebruikers springen laks om met veiligheid; laten plugins ongemoeid en gaan niet netjes mee met de nieuwe versies van WordPress. Dat is een risico. Onderstaande infographic (klik op de afbeelding voor een groter exemplaar) brengt eea mooi in beeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Bron: Pingable)