Vrij jij veilig?

,

En beweeg jij je ook veilig op de werkvloer?

Arbeidsmarktonderzoek van Flow toonde aan, dat er behoefte was aan een machtingtool voor de corporatiebranche. In 2010 verscheen het individuele loopbaanbudget in de CAO Woondiensten. Middelen gericht op het vergroten van de mobiliteit binnen de sector (of de sector uit). Inmiddels ligt ook het sector plan klaar. Dit omvat een aantal werkgelegenheidsmaatregelen, die resulteren in een reeks van projecten, zoals het versterken van de mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers.

Daar heb je het weer: ‘MOBILITEIT‚Äô.

Netwerken
Dat zal dan inmiddels wel enorm leven bij de medewerkers, toch? Dan zijn ze vast al wel druk met hun loopbaanontwikkeling en druk aan het netwerken op LinkedIn. Immers, zonder netwerk kom je er tegenwoordig niet. Tenzij je een uitzonderlijke portie geluk hebt. Dat zij je natuurlijk gegund.

Arbeidsmarkt
Ik kom herhaald corporatie medewerkers tegen, die zich nog lijken te wentelen in de warme veiligheid van het vaste contract. Dat dat contract op kan houden en dit naar alle waarschijnlijkheid ook zal doen, dringt traag door. Is dit de medewerker aan te rekenen? Wellicht. Jouw loopbaan is je eigen verantwoordelijkheid. Toch? Een klein zetje van P&O vind ik persoonlijk ook wel op zijn plaats. Want de medewerker heeft ook lang ongestoord stil kunnen zitten. Help de mensen en open hun ogen voor de veranderde arbeidsmarkt!

man in beweging

Kom in beweging!
Banen zijn niet meer voor het leven. Sterker nog, veel banen houden op te bestaan. Dus is het nodig in beweging te komen. En te blijven! Waar wil jij als medewerker over een paar jaar staan? En doe jij dan voldoende om daar te komen? En wat als je opeens op straat komt te staan; is je cv up to date? Of staan daar nog helemaal geen ontwikkelingen vermeld, of irrelevante? Heb je de laatste jaren iets gedaan aan je ontwikkeling? Bij enkele woningcorporaties mocht ik ervaren, dat P&O of directie de medewerkers de ogen opende.

Heel verfrissend. De markt verandert, is veranderd, zie het en en anticipeer, reageer!

Helaas is het vaak anders. Laat als werkgever mensen aan jobroulatie doen, veilig “voetjevrijen” met collega-corporaties, of veilig uitspreken, dat ze echt willen uitvliegen. Vaak wil een medewerker zijn ogen open doen, maar durft niet. Want om je heen kijken, kan afgestraft worden! Het wordt mij zo letterlijk verteld. En, noem mij na√Øef, maar ik vind dat heel erg.¬†Daar helpt geen loopbaanbudget, matchingtool, of sectorplan tegen. Eerst moet de angst weg.

Wat ga jij, werkgever, in 2015 doen om je medewerker, of jezelf als medewerker in beweging te krijgen?