de kaars en de retweet

,
Balans!

Een paar weken geleden lag ik als een kaars tussen boeddhabeelden en inhaleerde de geur van wierook. Een week lang deed ik aan meditatie, tai chi, yoga en at ik godbetert macrobiotisch. In de zon. Op Ibiza.
Voor de balans ging ik af en toe op pad voor wijn op prachtige locaties en uit mijn dak op de live deunen van Armin van Buren.
Een vakantie, die perfect in balans was.

balans, zen

balans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volslagen zen stapte ik het vliegtuig uit.

En thuis bevond ik mij meteen in volle sprint. Toch. Hallo deadlines. Dag balans. Zo redigeerde ik met spoed een tekst over Young Professionals en stress. Balans in werk en privé vinden en houden is zeker voor hardwerkende ambitieuze jongeren gevaarlijk lastig. Stress is een killer. Zeker niet iets om weg te wuiven. Dus Mac Air, werd Mac Closed en ik stapte op de racefiets.

Balans!

Weer een week later werd ik vroeg wakker en opende mijn Twitter account. Interessante info, betrokkenheid, persoonlijke touch, rake observaties wilde ik op deze zondagochtend.
Ik werd teleurgesteld. Wat ik zag waren tergend veel retweets. Of bedrijven die me hun producten en diensten wilden verkopen.
Wonderlijke communicatie. En vooral geen balans.
Met een tweet waarin je aandacht vraagt voor wat je te bieden hebt, is niks mis. Met een paar retweets evenmin, maar lieve mensen, houd het in balans! Deel wat, vraag iets en geef vooral heel veel.

Ik twitterde over mijn teleurstelling. Mijn random gedachte leverde veel interactie op.  Natuurlijk mag je retweeten! Ik raad het zelfs aan. Maar voeg er een persoonlijke noot aan toe en retweet niet 10 berichten achter elkaar.  Een week later vertelde een klant, die ooit een aversie had voor social media, dat zij net gelezen had, dat random berichten heel goed werken op Twitter. Dat klopt.

Gewoon een gedachte, eerlijke observatie op een goed moment gepost.  En niet alleen zenden en retweeten.

Twitter is geen rocket science mensen!

de kaars, yoga
dit heb ik ook gedaan, maar die foto post ik niet!