Puur genot

,

 

Salade caprese, 1 van de amuses

Salade caprese, 1 van de amuses

Ik stuiterde al een week bij het vooruitzicht aan ons bezoek aan Inter Scaldes. En ik stuiterde na afloop. Van aankomst, tot afscheid was alles àf.

In het donker reden we Kruiningen binnen, het terrein van Inter Scaldes op. We werden meteen gespot. Een aardige jongedame wees ons waar we onze auto mochten parkeren. Het was vol, maar er was nog een plekje tegen het pand.
Goede timing en correcte service.

We werden meteen naar onze kamer begeleid. Suite is een beter woord. Mijn woonkamer is kleiner. Liefst was ik meteen in het bubbelbad gedoken, maar het was al 8 uur en onze magen knorden.

Op naar het restaurant voor een prachtige tafel aan het raam. Ook daar klopte alles. Meteen iemand aan onze tafel. Aandacht, en een bubbeltje in ons glas. We nemen meestal een wijn arrangement, maar ik bestudeer toch altijd graag even de wijnkaart. Best wat biologische wijnen, viel mij op. Geen Nederlandse producten, maar wel een mooie Engelse wijn op de kaart. Mijn Britse hart maakte een sprongetje. 

Engelse wijn!

Engelse wijn!

De amuses, die volgden waren buitenaards. Kunst voor het oog en orgastisch voor de smaakpapillen. Spijs en drank, zoals God bedoeld heeft. Maar daar was ik niet het meest van onder de indruk.

Sommeliers staan bij mij hoog in achting. Wat een vakkennis; wat een prachtberoep. En de wijnkaart bij Inter Scaldes is geen wijnkaart, maar een dikke bijbel! Toepasselijk ook in een zeer kerkelijk gebied. Vermakelijk was ook de anekdote van de sommelier over de lokale boer die zijn land niet had willen verkopen, omdat er dan (ook) op zondag door Inter Scaldes gebruik van zou worden gemaakt als heli-landplaats. Op zondag mag immers niet gewerkt worden!
Dan maar geen kapitaal op de bank.

In deze manoir wordt snoeihard gewerkt door een team gemotiveerde horeca-tijgers, waar je als klant blij van wordt. Natuurlijk kun je niet elke dag of week in een gelegenheid als deze eten, maar liever 1 keer zo, dan 4 keer in een gelegenheid waar liefdeloos en ongeïnteresseerd gewerkt wordt. Voedsel is meer dan een noodzakelijke brandstof.
Uit eten gaan is een beleving! En bij Inter Scaldes snappen ze dat.

Gastvrouw Claudia is warm en maakt echt tijd voor een gesprek. Ze had vrij rap door, dat wij levensgenieters zijn en tipte ons ook eens bij Het Gebaar, in Antwerpen te gaan eten. Vooral de patisserie is een aanrader, aldus deze kenner.
U snapt waar wij binnenkort heen gaan.

Indrukwekkend was de toelichting over het wijngebied en de druifsoorten bij elke fles en eveneens onder de indruk waren we van de kaastrolley die gepresenteerd werd met liefde en kennis, door een jongeman, die heel eerlijk toegaf eigenlijk geen kaas te lusten. Evengoed presenteerde hij met kennis en passie.

Zo teleurgesteld als mijn partner en ik De Saffraan onlangs verlieten, zo blij verlieten wij Inter Scaldes. Wat een vakmensen. Wat een service en dus: wat een feest!

Het enige, dat ik jammer vind, is dat @Interscaldes weinig actief is op Social Media. Onze enthousiaste tweets werden wel door hen geretweet, maar actief twitteren doen ze niet.
Ik was er niet zakelijk en heb dus geen visitekaartje achtergelaten. Gemiste kans?

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.