Netwerken? Ik zit erop!

,

Netwerken is cool. Netwerken is hot, hip & happening. En het leuke is: het is niet eng of ingewikkeld.

Tijdens mijn sollicitatietrainingen merk ik regelmatig, dat mensen niet weten wat het is. En het is zo simpel. Natuurlijk is LinkedIn handig en Twitter en al die andere communicatiekanalen, die nog onbekend blijken voor velen. Maar wat mij betreft begint het met nadenken wie jij bent. Wie ben jij en waar wil jij heen? Weleens over nagedacht, wat jou kenmerkt?  Niet? Dan heb je nu huiswerk! En als je dat afhebt, kun je gaan netwerken.

Vertel mensen wie je bent, waar je heen wil en wat je zoekt. Wees daarin specifiek, want alleen dan kunnen mensen gericht in hun netwerk vinden. In welke branche zoek je? MKB, of ‘thinking big’?¬†

Luister ook goed. Waar zijn anderen mee bezig? Waar kun je hen mee helpen? Ook jij hebt een netwerk, waar je anderen mee kunt helpen. Netwerken is tweerichtingsverkeer en liefst belangeloos. Hoe fijn is het om anderen te helpen? Ik krijg regelmatig verzoeken om uit te kijken naar een coach zus, of specialist zo. Met alle liefde duik ik dan in mijn zee van contacten en vis de juiste persoon eruit. Gratis & belangeloos. Omdat het leuk is om te kunnen geven.

Waar doe je het? 

Overal! Spreek je bekenden in de supermarkt, praat dan eens niet over het weer, maar over waar je mee bezig bent. Op de verjaardag van die saaie oom, zit misschien ook iemand, die weer iemand kent, die… En wil je liever wat formeler aan de slag, struin dan het internet af en kies welk netwerk bij je past:

Landelijk en vaak wat massaal; open coffee, Alleen voor vrouwen kan ook, spar  je graag wekelijks met Zelfstandig ondernemers & branche exclusief,  een erg fijn netwerk hier in 030, warm aanbevolen is Utrecht Netwerk. En een mooi laagdrempelig netwerk is ons eigen event, verderop op onze site.

Het ene netwerk is massaal, of heel vroeg met een gekookt eitje, maar het kan ook ’s avonds met een borrel. Kies het netwerk, dat bij je past. Bestudeer waar mogelijk vooraf de gastenlijst en bedenk wat je kunt betekenen voor anderen. Wees ook niet bang te zeggen, wat jij nodig hebt. En zorg dat je van koffie houdt. Want netwerken betekent veel gesprekken voeren, relaties opbouwen en koffie drinken. Heel veel koffie drinken.

Probeer het eens. You might start lovin’ it

netwerken

Netwerken betekent veel koffie drinken