Lees even verder

,

Ook al lijkt het een niemandalletje. Misschien heb je er wat aan. ¬†Zeker als jij zo iemand bent, die denkt:’Ik heb niks te melden’.

‘Wat heb ik nou te melden?’, is de meest gestelde vraag tijdens mijn Twitter workshops. Het maakt mij altijd verdrietig. Iedereen heeft toch iets te melden! Jij weet altijd meer over een bepaald onderwerp, dan een van je volgers. Twitteren is ‘the art of sharing’. Alles wat je ¬†doet, is mogelijk interessant voor een ander.¬†

Misschien ontdek je net een hele mooie winkel, een ideale werkplek, een knus koffietentje, een prachtig hotel, een oplaadpunt voor smartphones. Waarom niet delen?  Je maakt de betreffende ondernemer blij en helpt je volgers aan tips.

Ook vertellen waar je zakelijk mee bezig bent, kan zinvol zijn. Niet om op te scheppen, God verhoede (!), maar om een beeld te geven, van wat jij doet. En wellicht levert het een interessante reactie op, die jou wat leert. Gewoon door 1 simpele tweet, waarin je deelt wat je doet. 

Een voorbeeld: Ik twitterde dat ik afspraken heb gepland met een paar advocaten over de inzet van social media. Dat vind ik leuk; want een redelijk nieuwe ontwikkeling. Het leverde mij een interessante reactie op van iemand, die voor een zaal vol rechters had gestaan. Zij sprak over informatiestromen en de veranderende maatschappij etc. Aan het eind had een van de rechters geroepen, dat hij aan het eind van dit jaar ook gaat beginnen met Twitteren. 

Hij wordt niet de eerste twitterende  rechter, maar wel een van de weinigen en ik vind dit een goede ontwikkeling. Maak ook dat beroep wat transparanter!

Terwijl ik dit typ, maakt iemand mij via Facebook attent op een stuk over Twitterende diplomaten. De luiken van het elitaire diplomatiek gaan ook open! Daar word ik  blij van!

En zo heb, zelfs ik weer iets te melden.