Vestia en het grote omdenken

,

Communiceren is een vak. En als iedereen meeleest is het belangrijk, dat je dat vak goed beheerst.

Oh oh oh, wat smult iedereen van de blooper van Vestia: Een huurder klaagt al tijden over overlast, maar krijgt naar eigen zeggen geen gehoor. Delen, informeren, complimenteren, het kan allemaal op Twitter. En klagen ook. En ja, dat ziet iedereen. 

Ik gaf een tijd terug een presentatie in Blokzijl “Help, ze praten (niet) over mij“. Als er niet over je gepraat wordt en niemand je bedrijf kent, kom je ook nergens. Maar wat als er op een negatieve manier over je gesproken wordt? Of zelfs, als er een klacht aan jouw adres wordt gericht? Op Twitter!

Dat is ook lastig. Wat doe je dan: je gaat de dialoog aan. Uitnodigen om eens te praten is prima, dat is te zeggen vriendelijk uitnodigen.  Waarom dat niet openlijk doen? Woningcorporaties zijn nog wat huiverig om Social Media in te zetten. Deze kwestie zal daarbij niet helpen. Ik zou al die huiveraars graag leren omdenken. Zie een klacht als een kans.

Ga de diaoloog openlijk aan en trek het daarna rustig uit het openbare, door een persoonlijk gesprek aan te gaan. Hoe moeilijk is dat? Probeer het eens. 

Als Brit en fervent omdenker¬†sluit ik graag af met: there is no such thing as bad publicity 😉