#mijnmoment

,

#mijnmoment

Tweeps kennen #mijnmoment. Jij ook? Vele van hen beschreven een memorabel moment van afgelopen jaar. Heel openhartig en mooi. Laat ik dat hier ook doen.

Een paar jaar geleden had ik het gevoel stil te staan. Ik leerde niks meer en zat in een sleur. Het van 9 tot 5 op een bepaalde plek moeten zitten, had me in een wurggreep. Om me heen had ik steeds meer hardwerkende en succesvolle zelfstandig ondernemers. Ik werd blij van de bijeenkomsten, die zij organiseerden en frequenteerden. Ik genoot van hun flexibiliteit en vindingrijkheid. 

Dus stapte ik in het Socialoque-bootje. Het bedrijf, dat mijn partner, founding partner Raymond Koning, jaren eerder oprichtte.

Inmiddels ben ik honderden uren als trainer verder. Ik word blij van social media en leg graag uit hoe je dat voor je kunt laten werken. Ik gaf presentaties, workshops een trainingen aan ICT’ers, intercedenten, strafrechtadvocaten en een ballerina van het Nationaal Ballet. Van CEO tot werkzoekende. Wat nou sleur?

Ook help ik mensen graag aan een beter cv en geef ze sollicitatietips. Na mijn sollicitatietraining zie ik met een glimlach hoe zij actief op Twitter voorbijkomen, op LinkedIn connecten en zichzelf profileren. Ik probeer met iedereen contact te houden. Omdat ik wil weten hoe het hen vergaat.

Soms zie ik dagen geen mens. Dat is ook wel eens fijn.¬†Dan schrijf ik. Ik redigeer websites of schrijf filmscripts voor een vaste opdrachtgever. Vanwege mijn dubbele nationaliteit valt er soms ook een vertaalopdracht in mijn inbox. Dan zit ik op maandagochtend en op nuchtere maag een wijnkaart van Nederlands naar Engels te vertalen. Bezig met taal, bezig met mensen, verbinden, verder helpen, in beweging krijgen. Daar word ik blij van. En omdat ik graag verbind, organiseer ik ook regelmatig netwerkevents: Socialoque’s Social Events.

Nooit meer van 9 tot 5, maar op zondagochtend, op woensdagavond, in een traininglokaal, bij S2M, gewoon thuis, of bij een geschikte horeca locatie zoals Buurten bijvoorbeeld. The world is my office.

Een half jaar geleden ging ik een samenwerking aan met een andere enthousiaste ondernemer en ontstond mijn (ons) tweede bedrijf Corporatie Talent. Alles wat ik tot nu toe leerde en deed, giet ik nu in mijn ondernemerschap. HRM kennis, juridische kennis, tweetaligheid, kennis van de woningcorporatiebranche, schrijftalent, organisatietalent, een enorme passie voor social media en een behoorlijk netwerk.

Geen stilstand meer voor mij. Met een glimlach bekijk ik de berg digitale en papieren kerstkaarten van deze maand. Wat heb ik veel  nieuwe mensen ontmoet! Wat heb ik veel geleerd. Vaak onzeker, maar nooit saai. En gelukkig nog heel veel te leren.

Waar werd jij blij van in 2013?

Heb een gelukkig 2014 en keep moving :)