Een dubbel account, wat nu?

,

Een dubbel LinkedIn account. Wat nu?

Heb je ooit in een ijverige bui een account aangemaakt, om het vervolgens te vergeten? Daarna heb je vanuit een ander email adres een ander account geregistreerd en verder opgebouwd? Het gebeurt vaker dan je denkt.

Ik hielp recent  nog een klant af van haar dubbele account.  Een kind doet de was. Wel even doen hoor.  Zorg dat je met je juiste profiel te vinden bent op LinkedIn. Wel zo handig als iemand wil connecten, dat zijn uitnodiging ook in de juiste inbox komt, toch? 

Wat te doen?

Zoek jouw naam op LinkedIn. Zie je je profiel met het U-pictogram, dan is dat het account, waar op jij je op dit moment hebt aangemeld. 

Wat te doen bij een dubbel LinkedIn-account?

Zie je ook een account, zonder het U-pictogram, dan heb je een dubbel account.

Ga naar het andere account, log in en meld je af voor dat dubbele account! Dit doe je bij Instellingen/Account/ account afsluiten/ dubbel account. 

dubbele account afsluiten

 

Ik liep er gisteren tegen aan, dat ik zelf ook een dubbel account had. En dat had ik aangemaakt met het e-mailadres van een vorige werkgever. Nooit doen dus. Of meteen een 2e e-mail adres opgeven. Wat te doen in zo’n geval? Je kunt immers niet meer inloggen.

LinkedIn helpt! 

Ga naar het helpcentrum en klik daar op ‘contact opnemen’.¬†

 

In mijn geval was het probleem binnen enkele uren opgelost. Ik ben van het dubbele account af. Er zijn (helaas) wel meer mensen, die mijn naam dragen, maar die accounts laat ik met rust 😉
Dank, LinkedIn.