Ben ik sexy genoeg voor social media?

,

Ben ik sexy genoeg voor social media?

Het wordt mij vaak gevraagd. Het antwoord is: ja! Als jij in staat bent om ‘out of the box’ te denken en je in je volgers en fans te verplaatsen zeker.

Waar hebben zij behoefte aan, met wat voor vragen lopen ze rond? En misschien belangrijker nog, wat vinden ze leuk, waar worden ze happy van en wat tovert een glimlach op hun gezicht? Houd op met te schreeuwen en verkopen. Wees likeable en ‘verbind’.

In vrijwel elke presentatie, die ik houd, haal ik KLM aan als supercool voorbeeld. Zij spelen in op wat er speelt, ze spelen in op hun klant. En dat doen ze verdomd goed! Wie herinnert zich niet wat KLM vorig voorjaar bedacht toen het eindexamen Frans werd verzet en scholieren vakantievluchten moesten omboeken?

KLM denkt mee

¬†En nu weer een prachtig staaltje klantvriendelijkheid, inleving en juiste’ tone of voice’. Geen formele prietpraat, maar straattaal, de taal van de (ze) klant.¬†

Yo, KLM help eens

En het mooie bij-effect: Op Twitter gaat iedereen ook meteen los. Zou het een hoax zijn? Wie weet. Maar we praten wel allemaal weer over KLM!

KLM en Twitter

Heeft KLM makkelijk praten? Nee hoor, jij  kunt dit ook. Zelfs als je accountant bent ;).  Ik daag je uit. Tover een glimlach op het gezicht van jouw volgers!