Did you see this pic of you?

,

Twitter is leuk, maar soms krijg je rare berichten. En die komen als “direct message”: Berichten waarin iemand, die je al dan niet heel goed kent, op joviale toon en in het Engels vraagt of jij wel weet wat er over jou gezegd wordt, of, of je wel gezien hebt wat voor filmpje er van jou rond gaat, etc.

Tot mijn grote genoegen zie ik dat mijn kinderen en hun klasgenoten elkaar waarschuwen voor dit soort spam. “Niet openen, dan word je gehackt!” Dat weten zij al. Zij groeien immers op met mobile en met social media.

Tot mijn verbazing lees ik daarentegen op Twitter berichten van volwassenen, waarin zij aangeven een raar bericht te krijgen in hun inbox, of dat ze een bijlage niet kunnen openen…. DAT MOET JE OOK NIET DOEN! Helaas is nog niet iedereen op de hoogte van het fenomeen spam op Twitter.

Als je rare berichten krijgt, die je niet vertrouwt, meestal zijn ze overigens in het Engels, ga dan op je intuïtie af en open ze niet. Als je het fotootje, of andersoortige bijlage opent, word je gehackt en zal een zelfde bericht vanuit jouw account naar al jouw volgers gaan. Is het te laat en heb je je laten hacken, verander dan je wachtwoord en waarschuw ook je volgers jouw bericht te negeren.

So, no I didn’t see this pic of me and that is going to stay that way. Duh!

Probeer eventueel deze handige tool als je af wil van vervelende spammers, of verdachte accounts: Spam or fan