De verborgen berichten van Facebook

,

Een paar jaar geleden overleed een dierbare.
Bij toeval las ik dat in een priv√©-Facebookbericht, verzonden door iemand, die geen “friend” was. Dus kwam het bericht op een verborgen plek terecht.¬†

Ik zag het net op tijd en kon naar de crematie om afscheid nemen.

Facebook is lekker open en de “berichten” optie gebruik ik niet erg vaak. Als je (op een Mac Air)op het icoontje voor berichten klikt en naar beneden scrollt, zie je de optie “alles weergeven“. Je ziet dan “Postvak in“, waar priv√© berichten van je vrienden komen. Deze vallen meestal wel op. Je ziet dan echter ook de optie “overige“. Daarin komen priv√© berichten van mensen waarmee je geen Facebook vriend bent. Dit zie je op een vaste pc en op een laptop. Op een smartphone of Ipad is de interface helaas anders en zie je de verschillende postvakken niet.¬†

¬†Veel mensen weten niet eens dat deze “overige postbus” bestaat. Zelf was ik het ook weer vergeten. Tot vorige week, toen er erg veel interactie was op mijn Facebook en ik ook aan het chatten was en mijn oog plots op een ingekomen bericht van een niet -Facebook vriend viel. ¬†Ik zag meteen dat het mis was en dit keer veel te laat.¬†

Een dierbare oude vriendin bleek overleden. In december al. Blijkbaar was ik niet op een andere manier te bereiken. Te laat om afscheid te nemen. Afschuwelijk!

Een Facebook-vriendin, die ik hierop attendeerde, zag vervolgens ook een bericht, dat al maanden oud bleek. Dus mensen, kijk af en toe verder, wanneer je in je prive-inbox van Facebook kijkt.

En laten we met elkaar afspreken, dat wanneer er echt slecht nieuws is, we een sympathiekere manier vinden om dit te brengen dan via een verborgen bericht op Facebook.

De verborgen berichten van Facebook