1 gratis halfje wit, graag

,

Tastbare produkten verkopen lijkt me wel eens fijn. Iemand loopt je toko binnen, bekijkt jouw mooie, unieke produkt, koopt het en je hebt weer geld verdiend:

Brood op de plank.
 
Ik verkoop geen tastbaar produkt, maar verdien mijn brood met advies en trainingen. Vaak spreek ik eerst af om kennis te maken en te vertellen wat ik kan toevoegen. Maar hoeveel geef je, hoeveel advies geef je in een eerste gesprek en wanneer zet je de teller aan?
 
Ik geef elke vrijdag op Twitter een gratis C.V.- check weg. Om mensen te helpen. Ze kunnen mij betalen met hun sociale kapitaal. ‘Spread the word’ . Het kost hen niks en toch is het onbetaalbaar. Net als het prachtige concept van Seats2meet.
 
Bij wijze van stukjes cake op de toonbank, die je lekker gratis mag proeven, geef ik in een eerste gesprek met potentiële klanten natuurlijk wel een enkele tip. Maar zie mijn volledige advies als een mooi brood. Daar betaal je immers ook voor.
 
Smakelijk eten