Wake up!

,

Eind 2013 staan er 563.000 werkzoekenden ingeschreven bij het UWV. De crisis wordt voor steeds meer mensen voelbaar. Zelfs in de woningcoöperatiebranche, waar iedereen zich veilig waande, vallen ontslagen, of worden banen niet meer ingevuld. In mijn vriendenkring waar iedereen het toch best goed heeft, begint de crisis ook voelbaar te worden.

Toch hebben veel mensen geen -bijgewerkt- C.V. en zijn veelal onvindbaar op LinkedIn. Time to wake up!

Zorg dat je een LinkedIn profiel hebt. Bouw een netwerk op, ben vindbaar en laat zien wat je kunt. Veel banen komen niet in de krant, of op een banensite, maar schieten voorbij in de timeline op Twitter. Of je hoort ervan in je netwerk. Online.

Daar heb je geen duur bureau voor nodig! Maak gebruik van de moderne middelen die we hebben en spring op die trein. Of blijf je liever achter op een koud perron? Maak een LinkedIn profiel aan en werk je C.V. bij. Laat er duidelijk uit spreken wat jouw competenties zijn. Laat irrelevante informatie als een typediploma, 100 jaar geleden behaald, weg en benadruk waar je goed in bent. (Niet wat je wel redelijk kunt) Bedenk waar een werkgever naar op zoek is en houd het kort! Er is geen HRm’er, die zin heeft een langdradig C.V. van 3 of meer pagina’s door te ploegen.

Doe het en doe het nu. En als het niet lukt, laat mij dan helpen.

Voor nu: fijne feestdagen & durf te dromen