lekker nooit solliciteren

,
Wake up!

Wake up!

From the cradle to the grave; a job for life. Not anymore!

Als je bij Philips ging werken, bij Shell, of bij een woningcorporatie zat je tot je pensioen veilig. Lekker blijven zitten waar je zit. Je had immers een baan. Internet en LinkedIn bestond niet eens. Een (bijgewerkt) C.V. nergens voor nodig.

In sommige branches lijkt deze houding nog onveranderd. In de woningcorporatie branche is het niet raar om een 10, 15, of zelfs 25 jarig jubileum te vieren. De salarissen zijn goed, het werk bekend en op targets wordt nauwelijks gelet. Jezelf ontwikkelen, C.V. building niet nodig. Dat is voor die carrière jagers. Lekker blijven zitten waar je zit.

Vanaf 1 januari 2010 kregen medewerkers van woningbouwcorporaties een individueel loopbaanbudget. Simpel gezegd kwam dit neer op een budget van ‚Ǩ 4500 (!) per medewerker, te besteden aan zijn of haar ontwikkeling. Het doel hiervan was de mobiliteit van deze medewerkers te bevorderen. Mobiliteit binnen de sector of zelfs de sector uit. HRM managers waren hier enorm druk mee. De budgetten moesten administratief verwerkt worden. En de raarste studieverzoeken; een golfvaardigheidsbewijs halen of een cursus “sleutelen aan oldtimers” behandeld. Geen grap!

Uiteraard werden de cursussen, die door de fiscus zouden worden aangemerkt als hobbymatig, afgewezen. Maar er waren veel twijfelgevallen en dus kostte dit veel tijd. Uiteindelijk wordt er vooral door 55+ers (en dat zijn er veel in die sector!) gebruik gemaakt van dit loopbaanbudget. Zij kopen lekker seniorendagen van dit budget. Geen studie, geen ontwikkeling, geen mobiliteit. Lekker blijven zitten.

Inmiddels weet een Philips medewerker, dat hij niet perse tot zijn pensioen veilig zit. De verhuizing van Eindhoven naar Amsterdam (ooit ondenkbaar) was een memorabele verstoring van het veilige bekende. Shell medewerkers hebben ook mee mogen maken, dat ze op hun eigen baan moesten solliciteren.

Woningcorporaties worden steeds meer geplaagd door overheidsmaatregelen. De zakken geld worden kleiner. Achterover leunen, “want mensen blijven toch wel huren”, kan niet meer. Er moet effici√´nter gewerkt worden, slimmer, harder. Er wordt gefuseerd. En er verdwijnen arbeidsplaatsen. Ook in 2013. Lekker in beweging komen dus!

Ooit over een goed C.V. nagedacht? Ben jij te vinden op LinkedIn? Als ik een euro kreeg voor elke corporatiemedewerker, die niet te vinden is op LinkedIn, kon ik een erg mooi feestje geven.
Tijd om te bewegen, tijd om je te ontwikkelen. En als je dat doet; doe het zichtbaar.

Get out there!

Weet je niet hoe? Ik adviseer je graag.