Waarom nou jij?

,

Er zijn veel fietsenmakers, die allemaal even goed zijn. En restaurants hebben ook zat concurrentie. Om maar te zwijgen van social media experts: Geen hand vol, maar een land vol.

Dus zo’n fietsenmaker, restaurant, social media expert denkt na over een Unique Selling Point. En daarop legt hij de nadruk. Liefst op zijn site. En om mensen daarheen te verleiden twittert en facebookt hij daar lustig over.¬†

Iedereen kan er kennis van nemen, dat die ene ondernemer absoluut uitsteekt boven de rest. Hij lijkt de expert.  Gun je hem de business? Wat mij betreft is het service level doorslaggevend. Is die top?

Is jouw tent topDe Sint gaf mijn jongste telg het spel ‘mijn tent is top’. Maar hoe wordt een tent top? Is dat kinderspel? Door een combinatie van factoren: Omgeving en sfeer, actieve verkoop, traffic/promotie, financi√´n, productaanbod &, kwaliteit en last but not least ‘gastheerschap en service’

Al die factoren moeten in orde zijn. En wat mij betreft, kun je nog zo goed mijn fiets opknappen, een sublieme risotto of soufflé serveren, slim social media advies geven. Als je service waardeloos is, is dat andere niets waard. Je tent is pas top, wanneer je service dat is. En het mooie is. Dat hoeft niets te kosten!

Onthoud wie bij je te gast was, wees geïnteresseerd, denk mee en behandel je klant of gast, zoals jij zelf behandeld worden wil. Dan win je het spel.

Voorbeelden: De Lounge van Os en Peper (Zwolle), waar de barvrouw me met IPad zag en ongevraagd vertelde wat de wificode was.
De verkoper bij Het Rijwielpaleis (Bilthoven), die alle tijd voor me neemt als ik voor accessoires voor mijn Cannondale kom en er niet op uit is het duurste product aan te smeren.

De barvrouw van Brasserie Brass (Utrecht), die me herkende (van de dag ervoor) en meteen refereerde aan een eerder gesprek en bij mijn wijn ongevraagd olijfjes serveert.

De eigenaren bij Buurten, (Utrecht), die altijd een babbeltje komen maken.

De ober bij Parkheuvel in Rotterdam die mij en mijn lief zo zag genieten van één specifiek kaasje, dat hij spontaan met een extra portie kwam aanzetten.

D√°t is service. D√°t maakt jouw tent top. En dan gun ik jou mijn business.