Oh, dus jij weet wel alles?

,

Zoeken wordt vinden

LInkedin op locatie

De “reality check” tijdens de Online Tuesday editie van 12 maart, was wat teleurstellend. Wat wel bijbleef, is hoe “wij van social media’ onze eigen waarheid en werkelijkheid hebben.

Zo is het onvoorstelbaar voor “ons”, dat niet IEDEREEN twittert.
Om vervolgens te horen, dat niet iedere Nederlander Pinterest, of Instagram gebruikt, laat staan er ooit van gehoord heeft, was verhelderend. De les die ik die avond leerde, is niet te veronderstellen, dat iedereen natuurlijk precies weet, wat ik weet op gebied van social media.
Dat klinkt misschien stom. Maar bedenk maar hoe vaak jij zelf denkt, dat wat jij weet vast heel logisch en al bij iedereen bekend is.
Daarom deze tip. Voor jullie.

Om een nieuwe klant aan een handige connectie te helpen en die connectie aan een klus, zocht ik de benodigde contactgegevens op Linkedin. Je kunt alle connecties in handige groepen onderverdelen. Heb jij dat gedaan?
Ik niet. Niet volledig.
Wat ik uit mijn hoofd wist, was de geografische locatie van mijn connectie. En voorwaar. Daar heeft LinkedIn rekening mee gehouden. Je kunt in je connecties zoeken op locatie.
Dus als jij ook weer eens je hoofd breekt over hoe die ene handige fotograaf ook al weer heet, en wel weet waar zij woont; selecteer dan gewoon op locatie!