Ik heb iets te verbergen
Virtuele Facebook-borrel
Facebook is niet omgevallen. Maar Mark Zuckerberg heeft wel een tik op zijn vingers gekregen en Lubach ongetwijfeld hoge kijkcijfers. Zijn actie van afgelopen week, leidde ertoe dat 10.000 mensen hun Facebook account opzegden. Dus niet 30.000, hoewel dat aantal zich wel bij bij het evenement (om van Facebook af te gaan) had aangesloten.
Ik besloot een tegenactie te organiseren en merkte dat veel mensen gewoon blijven. Zij worden blijkbaar toch blij van het onderhouden van hun contacten op Facebook. Fijn! Dinsdag was een ouderwets gezellige avond met een virtuele borrel. Zo kan het dus ook zijn. Nog steeds.
Waarom blijf ik?
Zakelijk blijf ik in de picture en kan ik tips en leuke ervaringen met mijn fans delen. En ik weet dankzij Facebook hoe het met mijn familie in Amerika is, hoe mijn vrienden in Maastricht en omstreken varen en recent vond een klasgenoot van de lagere school mij terug. Wij gaan binnenkort borrelen. In een heus café. Details zullen wel volgen op Facebook. Of niet… Want zelfs ik zet niet alles online. Zelfs ik heb wat te verbergen. En wie heeft dat niet?
Privacy is een groot goed. En dus is het wat mij betreft goed dat onze Mark op zijn vingers wordt getikt voor het recente datalek op Facebook.
Regel je privacy
De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s jouw websitebezoeker bekijkt. Als je echt heel erg hecht aan privacy kun je beter van internet afblijven.
Vind je dat wat rigoureus, maar wil je wel wat meer privacy? Dat kan op de volgende manieren:
- Installeer een adblocker als ‘adblock plus’ of ‘Ublock’ in je browser. Hierdoor worden er nergens meer advertenties getoond. Het nadeel hiervan is, dat sites die je graag leest inkomsten mislopen.
- Wil je alleen Facebook blocken dan kun je ook een deze specifieke extensie in Chrome installeren, of
- Installeer Ghostery die minder commercieel is dan Adblock plus. Deze heeft ook een browser voor android en iphone waarmee je tracking voorkomt.
Ik hoor graag wat je ervaringen zijn met deze tools. Tot zien op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest of lekker in real life!
Goed verhaal. Ik gebruik zelf ghostery om trackers en reclame’s te blokkeren. Ander voordeel is ook dat veel webpagina’s sneller laden. Sommige sites zijn afhankelijk van advertenties en als je ze graag bezoekt en wilt steunen kun je voor die sites een uitzondering voor maken.
Ha, sneller laden is best een reden dit te doen.
Dank voor je reactie.